Nieuwbouw poliklinieken ziekenhuis

Sint Jans Gasthuis is een basisziekenhuis in Midden Limburg met ca. 300 bedden. Onze opdracht was tweeledig. Enerzijds was de vraagstelling om de inrichting van de poliklinieken in het nieuwbouwgedeelte in overeenstemming te brengen met de vernieuwde uitstraling van het ziekenhuis. We hebben dit onder andere vertaald door te streven naar een prettige en aangename sfeer in de wachtruimtes van de poliklinieken. Samen met een daartoe opgerichte stuurgroep hebben we een programma van eisen opgesteld ten aanzien van primair kleur- en materiaalgebruik en secundair functionaliteit. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een kleurenpallet, bestaande uit vijf kleuren. De poliklinieken konden op basis hiervan hun eigen keuzes maken. Gelet op de specifieke toepassing van de ruimtes en het beperkt aantal zitplaatsen is in iedere wachtkamer gekozen voor een multifunctionele- maatwerk kast.

Daarnaast kregen we het verzoek om samen met een werkgroep een conceptontwerp op te stellen voor de herinrichting van het beddenhuis. Vertrekpunt hierbij was het zoveel mogelijk integreren van healing environment en Planetree concepten. Het eindresultaat was een herontwerp voor de inrichting van het beddenhuis, wat gedragen werd door de eindgebruikers.

Heeft u vragen of opmerkingen ?
Neem gerust contact met ons op.